Jim de Valk.
Jim de Valk. eigen foto

Architect is ook brandweerman: „Professionele hobby waarin ik kameraadschap vind”

112

SWIFTERBANT - Jim de Valk werkt als ZZP’er in de architectuur al jaren vanuit huis. Juist dat thuiswerken vormde voor Jim de aanleiding om op zoek te gaan naar een hobby waarbij hij het teamgevoel zou ervaren. Hij koos ervoor zich aan te sluiten bij de vrijwillige brandweer.

Jim is 44, getrouwd, vader van drie kinderen en woont in Swifterbant. Hij vertelt: „Sinds zeven jaar zit ik bij de brandweer. Ik noem het altijd een professionele hobby. Mijn werk als architect is leuk, maar mijn werk als vrijwillig brandweermedewerker is echt ontspanning. En hoe bijzonder is het om deze manier ook iets aan de maatschappij te kunnen teruggeven?”

Waardevolle tijdsbesteding?

Overdag werkt Jim als architect voor Finch Buildings in Amsterdam. „Op de dagen dat ik thuis werk, ben ik gewoon beschikbaar voor de brandweer. Komt er een oproep, dan laat ik alles uit mijn handen vallen. Soms is het druk, maar ik ervaar het werk voor de brandweer vooral als waardevolle tijdbesteding.”

„Het werk van de brandweer is serieus. Helemaal in een dorp als Swifterbant kun je er bij elke uitruk vanuit gaan dat er wel iemand uit de ploeg is die het slachtoffer kent. Dat maakt het lid zijn van dit korps ook bijzonder. Bovendien ben ik als brandweermedewerker lid van een familiaire ploeg die lief en leed met elkaar deelt. Er is kameraadschap en je kunt hier jezelf zijn, maar jezelf ook ontwikkelen.’”

Informatie

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 3 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 4 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 4 uur geleden