Afbeelding
eigen foto

Duizenden kilo’s aarde voor jongerenwerk: „Ondanks corona een recordopbrengst”

Algemeen

DRONTEN - Ron Methorst heeft genoten bij het bezorgen van compost, tuinaarde, potgrond en mestkorrels in Dronten. Ondanks alle coronabeperkingen was er een recordopbrengst van 6.700 euro voor het christelijk jongerenwerk.

Net als twee weken geleden waren er vandaag 25 vrijwilligers in de weer om de bestellingen te bezorgen op 420 adressen in Dronten. In totaal ging het om maar liefst 54.000 kilogram grond.

Tiende keer

De voorjaarsactie van jongerenbeweging Qliq werd voor de tiende keer gehouden. De opbrengst gaat traditiegetrouw naar het jongerenwerk van de gezamenlijke kerken en jongerencentrum De Boot.

Waar er voorgaande jaren nog huis-aan-huis werd aangebeld, moesten de producten deze keer vanwege corona vooraf besteld worden. Dat er toch een recordopbrengst was, toont volgens Methorst aan dat de Drontenaren de actie inmiddels kennen en waarderen.

In quarantaine

Zoals gezegd: zelf heeft hij ervan genoten. Van de ouderen die niet in staat zijn om deze producten op te halen en op deze manier toch geholpen worden. „Maar ook bijvoorbeeld van mensen die en quarantaine zitten, een potje met geld hebben klaargezet en van achter het raam de duim opsteken.”

„Het is mooi dat je op deze manier producten kunt thuisbezorgen die de mensen sowieso nodig hebben”, aldus Ron Methorst. De vraag of er volgend jaar een elfde editie van de voorjaarsactie komt, hoeft dan ook niet gesteld te worden.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 1 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 2 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 2 uur geleden