Ino en echtgenote Margreet op hun balkon.
Ino en echtgenote Margreet op hun balkon. eigen foto

80-ste verjaardag in coronatijd: Serenade onder balkon, vliegtuigje erboven

Algemeen

DRONTEN - Hoe vier je een tachtigste verjaardag in coronatijd? De echtgenote, kinderen en kleinkinderen van Ino Meijer uit Dronten wisten er vandaag wel raad mee. Ze zorgden op het grasveld voor het appartement voor een optreden van zanger Joost, die zichzelf begeleidde op accordeon. Even later cirkelde er boven het centrum van Dronten een reclamevliegtuigje met een felicitatie.

„Mijn opa houdt er van om een beetje in de belangstelling te staan”, lacht Carmen Meijer. Haar grootvader heeft het geweten, want toen hij rond het middaguur vanwege het gezang van Joost op het balkon verscheen, zag hij op het grasveld een stuk of dertig familieleden, vrienden en bekenden.

Geëmotioneerd

De jarige toonde zich verrast en geëmotioneerd. Nadat hij z’n traantjes had weggeveegd, meldde hij zich alras op het grasveld: „Al was dat eigenlijk niet de bedoeling.” Er was een kraampje met koffie en gebak en uiteraard waren er cadeautjes. 

Even later moest Meijer opnieuw slikken toen hij het vliegtuigje zag met de tekst ‘hoera, Ino Meijer 80 jaar’. „Heel bijzonder dat we dit konden doen en dat we op deze manier toch zijn verjaardag konden vieren”, aldus zijn kleindochter.

.


Zanger Joost voor de appartementen aan het Heuvelpark.

Reclamevliegtuigje boven Dronten.


Felicitaties voor Ino Meijer (op pantoffels).

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 1 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 2 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 2 uur geleden