Corona-teststraat in sporthallen 't Dok.
Corona-teststraat in sporthallen 't Dok. ©maartenheijenk.nl

GGD Flevoland gebruikt sporthallen ’t Dok vanaf morgen voor vaccinaties

Algemeen

DRONTEN - GGD Flevoland gebruikt sporthallen ’t Dok in Dronten vanaf morgen als locatie voor het vaccineren tegen Covid-19. Sporthalexploitant Optisport stelt de accommodatie beschikbaar: „Want het wordt vanaf april laagseizoen voor de binnensport.”

’t Dok werd in februari en maart gebruikt voor het massaal testen op corona. „De GGD is erg enthousiast over deze locatie”, stelt de gemeente Dronten, „Zij willen graag de sporthal inzetten als vaccinatielocatie.” De GGD vaccineerde tot nu toe alleen in Almere, Lelystad en Emmeloord, maar was ook in Dronten, Zeewolde en Urk op zoek naar plekken om inwoners in te enten.

De sporthal wordt door GGD Flevoland gebruikt tot 20 september. Volgens Optisport hebben sportactiviteiten van verenigingen of het onderwijs er geen last van. De enige uitzondering is in de ogen van Optisport het zaalvoetbal. ASVD heeft in overleg de start van haar competitie uitgesteld tot eind september.

Update

Donderdag 1 april, 10:36 uur

GGD Flevoland bevestigt dat sporthallen ‘t Dok te zijner tijd gebruikt worden als vaccinatielocatie in Dronten. De gemeente Dronten spreekt weliswaar van ‘aanwijzen als vaccinatielocatie per 1 april’ , maar die datum wordt niet gehaald omdat de GGD afhankelijk is van de levering van het vaccin. 

„De opening en ingebruikname van deze nieuwe locatie is afhankelijk van de levering van de vaccins. Pas als we zicht hebben op die planning van het RIVM, kunnen er afspraken gemaakt worden om te vaccineren. Wanneer dat is, is nu nog niet duidelijk. Vooralsnog wordt er nog niet in Dronten gevaccineerd. Onze vaccinatielocaties die nu operationeel zijn staan in Emmeloord. Lelystad en Almere.”