Union
Union eigen foto

Staalcentrum Flevoland uit Dronten neemt dorpsgenoot Union over

Algemeen

DRONTEN - Het Drontense bedrijf Staalcentrum Flevoland heeft per 1 april de bedrijfsactiviteiten en het pand van het eveneens in Dronten gevestigde Union Hefbruggen overgenomen. 

Staalcentrum Flevoland is een staalhandel en las- en constructiebedrijf en leverde al materialen en halffabrikaten aan Union Hefbruggen. Union maakt al sinds 1959 hefbruggen en liften voor voornamelijk autoā€™s en motorvoertuigen. Deze hefbruggen worden met name in de Benelux verkocht.

Logische stap

Volgens Rob Schurer van Staalcentrum Flevoland is de overname een logische stap om door te groeien. ,,Ik ken Peter Madiol al een aantal jaren. We hebben het al een aantal keren over een overname gehad omdat we vinden dat beide bedrijven elkaar kunnen versterken. Eind 2020 hebben we concretere afspraken gemaakt en eind maart was de overname rond.ā€

De aankomende maanden krijgt de binnen- en buitenkant van het gebouw aan de Houtwijk 41 in Dronten een grondige opknapbeurt. In de loop van juni verhuist Staalcentrum Flevoland, nu nog gevestigd aan de Pioniersweg 55 in Dronten, ook naar het pand aan de Houtwijk.

Staalcentrum Flevoland

Machinefabriek Union


Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 14 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 14 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 15 uur geleden