Afbeelding
©maartenheijenk.nl

9 FOTO’S | Kinderen genieten bij SPGF: „Je ziet dat paardrijden lééft in Dronten”

Sport

DRONTEN - Stichting Paardrijden Gehandicapten Flevoland bestaat 45 jaar. De stichting vond zaterdag een mooie manier om dat binnen de coronaregels te vieren bij de Flevomanege. Tientallen kinderen genoten zichtbaar van hun rondjes op de rug van een paard.

„Het is een mooie dag”, geniet ook voorzitter Jaap Kodde, „We hebben het weer mee, het zonnetje schijnt, het is lekker druk en je ziet dat paardrijden lééft in Dronten.”

Lievelingspaard

Op de foto met je huisdier of lievelingspaard, hoefijzers versieren, ponyritjes en rondritten op de menwagen. Dat alles kleinschalig, op afspraak en op veilige onderlinge afstand. Het is de manier van SPGF om toch nog wat aandacht te besteden aan het jubileum.

De stichting heeft heel bewust gekozen voor een dag voor mensen met een beperking, maar ook voor mensen zonder beperking: „Want we willen er voor iedereen zijn.”

Het programma slaat aan. „We hebben helaas veel mensen moeten teleurstellen”, treurt organisator Amy de Roo, „Maar de mensen die er wel zijn, vinden het allemaal heel leuk. Die zijn positief. Ze vinden het fijn dat er weer eens wat te doen is, dat we ons laten zien, dat wij er nog steeds zijn.”

Heel verdrietig

SPGF heeft de afgelopen maanden weinig kunnen doen. Nu het weer beter wordt en er buiten weer lessen mogen worden gegeven, hoopt de club binnenkort de activiteiten te kunnen hervatten.

Amy: „Onze paardrijders vinden het heel verdrietig dat het al zo lang stil ligt. Ze missen hun maatje. Dat merk je op een dag als vandaag, nu ze met hun lievelingspaard op de foto mogen. Dus we zijn heel blij dat we zometeen weer kunnen starten.”

.









Foto’s: ©maartenheijenk.nl

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 5 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 6 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 6 uur geleden