Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Jonquille Schepel kan tòch haar 50-ste verjaardag vieren: „Ik hou hiervan!”

Algemeen

DRONTEN - Hoe vier tegenwoordig een feestje? Jonquille Schepel werd gisteren vijftig jaar en vond een prachtige manier om haar familie en vrienden te vermaken. Ze nodigde 31 gasten uit en drukte iedereen op het hart om wel met de auto te komen. Vervolgens werd het gezelschap verrast met een rondje door de polder langs elf agrarische bedrijven. Daar werden ze in de auto voorzien van een natje en een droogje.

Het door elf agrariërs georganiseerde ‘farmfoodfestival’ valt samen met de verjaardag van Jonquille Schepel uit Dronten. „Ik las het en dacht meteen: dit ìs het. Je kunt hier toch iets doen met een groepje, mensen uitnodigen, ze erbij betrekken en ze blij maken.”

Bevoorrecht

Jonquille en echtgenoot Marco zijn eigenaar van Gavi Wijnkopers in winkelcentrum Suydersee. Het verjaardagsfeest plaatst de zakelijke besognes even naar de achtergrond. Alhoewel... je hoort haar niet klagen: „Want wij zijn op zich bevoorrecht. Onze horeca is gesloten, maar als essentiële winkel zijn we wel geopend. Dus we hebben het minder moeilijk dan collega’s die volledig dicht zijn.”

In 2019 hielden Jonquille en Marco het Gavi Wijnfestival. Ze zouden niets liever doen dan een tweede editie organiseren. Door corona staat het in de wacht. Ondertussen gunt ze de elf agrariërs hun omzet en deze feestelijke dag: „Vandaag vieren we alleen maar.”

Happy birthay

Als we Jonquille en haar feestgangers tegenkomen, is ze pas bij het tweede adres. Aan de Tarpanweg schalt het ‘happy birthday to you’ uit de luidsprekers. De danseressen van Joy-4All gaan erop los. De jarige stapt uit de auto en danst mee.

Ze geniet. „Ik hou hiervan, van dit spontane. Het is top! We hebben net muziek gehoord van een live-band, nu een dansje, zonnetje erbij: top!”

Nog negen adressen te gaan.

Farmfoodfestival

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 7 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 7 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 8 uur geleden