Nico Vollebregt verbaasd over stoppen Samenloop voor Hoop: „Ben er confuus van”

Algemeen

DRONTEN - „Mijn eerste reactie? Ik weet niet of je dat woordelijk in de krant moet zetten, maar ik vind het natuurlijk klote”, lacht Nico Vollebregt als een boer met kiespijn. KWF Kankerbestrijding maakte vanmorgen bekend te stoppen met de Samenloop voor Hoop. Vollebregt is voorzitter van de Samenloop in Dronten, die twee jaar geleden ruim 123.000 euro opleverde.

De Samenloop voor Hoop is een 24-uurs wandelestafette, waarbij de deelnemers zich laten sponsoren. In Dronten werd het evenement eens in de twee jaar gehouden, de laatste twee edities op het Meerpaalplein.

KWF stopt met deze actie vanwege de relatief hoge kosten en de te verwachten terugval in inkomsten door corona. De vrees is dat ondernemers minder geneigd zijn om te sponsoren.

Er stil van

Het bestuur in Dronten is overvallen door het bericht. „Ik hoorde het ook pas een half uur geleden, ik ben er stil van”, reageert Nico Vollebregt, „In Dronten hebben we er vier gehad. Ze waren alle vier een succes en zeker de laatste was een topper. Ik heb ook andere samenlopen begeleid en dan zie je: hoe kleiner de plaats, hoe hoger de opbrengst. Er kwam op jaarbasis over het hele land serieus geld binnen.”

Vanwege corona was de Samenloop in Dronten voor dit jaar al afgelast. Is het denkbaar dat het bestuur zonder KWF toch een wandelestafette gaat organiseren? De voorzitter weet het nog niet: „Ik heb de mail net doorgestuurd naar de andere bestuursleden. Het is te vroeg om te zeggen wat we gaan doen.”

Vollebregt gaat binnenkort overleggen met zijn medebestuursleden: „Ik heb op dit moment geen idee wat de toekomst brengt. Het zou wat mij betreft zonde zijn om helemaal niks te doen. Dan heb ik het niet eens alleen over het geld, ook over de saamhorigheid. Ik ben er nog een beetje confuus van, we moeten het straks eens rustig op een rijtje zetten.”

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 2 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 3 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 3 uur geleden