Ouafae Karimi
Ouafae Karimi eigen foto

St Jansdal en huisartsen behandelen herstellende coronapatiƫnten thuis

Algemeen

DRONTEN - Ziekenhuis St Jansdal en de huisartsen in de regio Flevoland gaan samenwerken in de zorg voor coronapatiĆ«nten thuis. ā€žNa een korte opname in het ziekenhuis kan de patiĆ«nt, na overleg met de huisarts, de verdere behandeling thuis voortzettenā€, zegt internist-infectioloog Ouafae Karimi.

ā€žVanuit het ziekenhuis houden wij onze thuispatiĆ«nten goed in de gaten en zijn wij dag en nacht voor hen bereikbaarā€, vervolgt Karimi. Via een app geven de patiĆ«nten meetgegevens door aan het ziekenhuis. ā€žAls uit de meetgegevens blijkt dat de gezondheid achteruit gaat of als de patiĆ«nt toenemende klachten heeft, dan ondernemen wij direct actieā€, stelt de internist-infectioloog.

Voor de thuiszorg wordt Icare ingeschakeld. Teammanager Carine Oldhoff vertelt dat zij 24 uur per dag bereikbaar zijn voor de patiĆ«nt: ā€žVerder ondersteunen wij eventueel met wassen en aankleden en zetten hulpmiddelen in waar nodig. Ook kan zo nodig de expertise van onze longverpleegkundigen ingezet worden.ā€

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 21 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 21 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 22 uur geleden