Busstation Dronten.
Busstation Dronten. ©maartenheijenk.nl - archieffoto

Het kost jaarlijks 62.150 euro om van lijn 21 en 22 weer halfuurdienst te maken

Algemeen

DRONTEN - Er zijn bij de provincie Flevoland geen klachten binnengekomen sinds de stadsbussen in Dronten nog maar één keer per uur rijden. Dat schrijven gedeputeerde staten in antwoord op vragen van GroenLinks en het CDA.

Door corona is het aantal busreizigers afgenomen. OV Regio IJsselmond heeft daarom besloten een groot aantal ritten van de stadsdienst in Dronten te schrappen. Sindsdien laten lijn 21 en 22 volgens het provinciebestuur een lichte daling van het aantal reizigers zien.

Maatwerk

Gedeputeerde staten zeggen dat bij de nieuwe dienstregeling geprobeerd is ‘maatwerk’ te leveren: „Waardoor zo min mogelijk reizigers geconfronteerd worden met extra wachttijd.”

Een versoepeling van de coronamaatregelen betekent niet dat in Dronten meteen de halfuurdienst weer wordt ingevoerd. „In het meest positieve scenario is de verwachting dat de reizigersaantallen pas weer in 2025 terug zijn op het niveau van 2019”, stellen gedeputeerde staten.

Het kost volgens het college op jaarbasis 62.150 euro om de bus in de daluren weer ieder half uur te laten rijden. Het inzetten van kleinere bussen is volgens gedeputeerde staten geen oplossing, omdat dit juist meer kost in plaats van minder.