Scott Boon in actie tijdens het verspringen.
Scott Boon in actie tijdens het verspringen. Juan DeLeon

Scott Boon doet hele goede zaken met zilver bij tienkamp in Texas

Sport

COLLEGE STATION (Texas, USA) - Scott Boon heeft hele goede zaken gedaan op weg naar kwalificatie voor de Amerikaanse universiteitsfinale in de meerkamp. Tijdens de tienkamp van de Texas Invitational eindigde de atleet van Houston Baptist Unversity op de tweede plaats achter teamgenoot Denim Rogers met 7.487 punten.

De tienkamper uit Dronten boekte op de campus van Texas A&M maar liefst zes eerste en drie tweede plaatsen. Hij verbeterde zijn persoonlijk record met 250 punten (zie de volledige uitslag).

Kramp

De score had nog hoger kunnen zijn als hij het hoogspringen niet had moeten afbreken vanwege kramp in beide kuiten. Daardoor bleef hij op dit onderdeel steken op 1.88 meter en een tweede plaats. Op de 110 meter horden kwam hij in aanvaring met de laatste horde en moest hij genoegen nemen met de derde plaats.

Boon richt zich nu op de finale van de divisie waarin Houston Baptist uitkomt: de Soutland Conference. Dit kampioenschap is op 15 en 16 mei. De Amerikaanse universiteitsfinale is in juni in Eugene, Oregon.

Nikki Boon

Zus Nikki Boon is tweedejaars student bij Coastal Carolina University. Zij kwam dit weekeinde in actie tijdens de Gamecock Invitational in Columbia (South Carolina). Daar werd ze vierde op speerwerpen en twaalfde bij het kogelstoten.


Scott Boon - (foto: Juan DeLeon)

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 5 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 5 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 6 uur geleden