Afbeelding
meineresterampe

Gemeentebestuur schuift discussie over vuurwerkverbod in Dronten voor zich uit

Gemeente

DRONTEN - Het gemeentebestuur had toegezegd om in het eerste kwartaal van 2021 aan de slag te gaan met het eventueel invoeren van vuurwerkloze jaarwisselingen. Portefeuillehouder Jean Paul Gebben heeft de discussie daarover inmiddels op de lange baan geschoven.

De verkoop en het afsteken van vuurwerk was de afgelopen jaarwisseling eenmalig verboden. Burgemeester Gebben was het daar niet mee eens. „Ik ben een man van tradities, ik hou van tradities”, zei hij in november, „Ik vind het jammer als een traditie van oudejaar verdwijnt door het illegale vuurwerk en overlast die mensen veroorzaken.”

Evalueren

De gemeenteraadsfracties van GroenLinks, SP en ChristenUnie zagen echter hun kans schoon. Zij stelden voor om het vuurwerkverbod in januari te evalueren ‘en in gesprek te gaan met inwoners om te inventariseren hoe zij staan tegenover vuurwerkloze jaarwisselingen’.

De burgemeester en het college antwoordden dat januari wat hen betreft te vroeg was, maar beloofden er in het eerste kwartaal van 2021 mee aan het werk te gaan. Gevraagd naar de stand van zaken zegt een woordvoerder van het college nu: „De verwachting is dat in mei wordt gestart met het onderzoek en dat de resultaten ervan nog voor het zomerreces met de gemeenteraad kunnen worden gedeeld.”

Beantwoording raadsvragen