Begraafplaats De Wissel in Dronten.
Begraafplaats De Wissel in Dronten. ©maartenheijenk.nl

Grafkosten zijn in Dronten 871 euro duurder dan gemiddeld in Flevoland

Algemeen

DRONTEN - Inwoners van Flevoland betalen gemiddeld bijna 2.786 euro voor een eenpersoons particulier graf op een begraafplaats. In Dronten ligt dat bedrag aanzienlijk hoger: 3.657 euro. Dit blijkt uit onderzoek van uitvaartorganisatie Monuta.

In Flevoland zijn de grafkosten op Urk het hoogst en in de Noordoostpolder het laagst. Bij de bedragen voor Dronten heeft Monuta het grafrecht (€ 975), de begraafkosten (€ 896), het algemeen onderhoud (€ 2.417) en de vergunning voor het grafmonument (€ 369) bij elkaar opgeteld. Voor een graf voor twee personen moet twee keer de begraafkosten worden betaald en komt het uit op 4.553 euro.

Uniformiteit

Monuta meldt dat kosten voor verschillende begraafplaatsen moeilijk te vergelijken zijn: „Daardoor kan een consument geen goede vergelijking op prijs maken met een ander soort begraafplaats in de omgeving.” Directeur Quinten Fraai pleit voor meer uniformiteit.

Ook de kosten van crematies zijn met elkaar vergeleken. Volgens het onderzoek kost een crematie in Lelystad 908 euro. Dat is alleen een ‘technische crematie’. Willen de nabestaanden de aula gebruiken, dan kost dat 1.517 euro voor een half uur.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 2 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 2 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt naar vermiste man in Roggebotzand 13 uur geleden