De ouderen binnen, de kinderen buiten.
De ouderen binnen, de kinderen buiten. eigen foto

Raamtekenen en spelletjes voor kinderen van Golfslag en ouderen van Pluspunt

Swifterbant

SWIFTERBANT - Hoe kun je ondanks corona verbinding leggen tussen jong en oud? Zeven kinderen van de basisschool De Golfslag kwamen naar Coloriet Dagcentrum Het Pluspunt in Swifterbant. De kinderen deden raamspelletjes en maakten tekeningen met de bezoekers van de dagbesteding.

De school en het dagcentrum hebben een samenwerking en bedenken geregeld activiteiten voor ontmoeting. Voor de veiligheid stonden de kinderen deze keer buiten en zaten de ouderen binnen. De kinderen vonden het een beetje spannend, maar het ijs was al snel gebroken.

Boter kaas en eieren

Bij alle ramen werd er begonnen met boter, kaas en eieren. Voor sommige kinderen was het nieuw, de meeste ouderen herkende het nog van vroeger. Eén van de kinderen riep: „Ik heb al twee keer verloren, maar het maakt niet uit, want die mevrouw is blij en dan ben ik ook blij.”

Daarna versierden de kinderen, samen met de ouderen, de ramen met tekeningen. Ze tekenden hartjes en waar een kind de steel tekende, tekenden de ouderen de bloem. Of de één het huis en de ander de voordeur. ,,Aan beide kanten van de ramen zag je een glimlach van oor tot oor”, aldus Coloriet.

Handkusjes

Na een uurtje was het tijd om afscheid te nemen, waarbij zelfs handkusjes werden uitgedeeld. Terug in de klas vertelden de kinderen aan hun klasgenoten wat ze hadden beleefd. 

„De bezoekers van de dagbesteding hebben er enorm van genoten”, constateert Coloriet.


Boter, kaas en eieren. (eigen foto)