Bewoners Heuvelpark leggen zich morrend neer bij verhuizing Polderpioniers

Cultuur

DRONTEN - Bewoners van appartementen aan het Heuvelpark, verenigd in een initiatiefgroep, hebben hun voornemen ingetrokken om in beroep te gaan tegen de verhuizing van het kunstwerk De Polderpioniers. ,,Het geschil dreigde voor steeds meer tweespalt te zorgen”, constateren ze.

,,We hebben ons vorig jaar ingezet om het beeld de Polderpioniers uit het depot bij de gemeente te halen voor een prominente plaats in het plantsoen hoek van De Helling en De Noord”, blikt initiatiefnemer Ino Meijer terug. De gemeente ging daarin mee en plaatste het beeld bij de appartementen.

Excuses

Vervolgens wilden andere bewoners het beeld terugplaatsen aan De Noord. Wethouder Ton van Amerongen bood in de gemeenteraad zijn excuses aan voor de plaatsing aan De Helling. Hij liet de Polderpioniers verhuizen naar De Noord.

Bewoners van het appartementencomplex waren verbolgen over de gevolgde procedure en zijn dat nog steeds. Ze overwogen een beroepsprocedure en eventueel een gang naar de rechter.

Over dit voornemen is gesproken met een vertegenwoordiging van de gemeente en later met wethouder Ton van Amerongen. Beiden noemen dit ‘een goed gesprek’: ,,Dit was voor de initiatiefgroep voldoende om af te zien van verdere procedures.”

De Polderpioniers

Afbeelding
Vanwege veiligheid éénrichtingsverkeer op De Zoom, Binnendoor en De Poort 22 uur geleden
Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 22 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 23 uur geleden