Samenloop voor Hoop is boos, maar gooit de handdoek niet zomaar in de ring

Algemeen

DRONTEN - Volgens voorzitter Nico Vollebregt zijn de bestuursleden van de Samenloop voor Hoop in Dronten teleurgesteld, verdrietig of zelfs boos over het besluit van KWF Kankerbestrijding om te stoppen met de samenlopen: „Maar we gooien zeker de handdoek niet zomaar in de ring.”

KWF maakte begin deze maand bekend te stoppen met de 24-uurs wandelestafettes. Het bestuur in Dronten zegt compleet te zijn overvallen door dat besluit: „We waren juist heel voorzichtig weer plannen aan het maken voor de samenloop na de coronapandemie. Het kwam voor ons als donderslag bij heldere hemel.”

Bezinning

Het bestuur heeft deze week vergaderd. Voorzitter Vollebregt: „We hebben even een periode van bezinning ingelast, maar we komen zeker bij elkaar terug om te kijken welke mogelijkheden er zijn.”

„We willen alle mensen die de Samenloop voor Hoop in Dronten een warm hart toedragen niet zomaar de rug toekeren”, aldus het bestuur, „De saamhorigheid, de warmte en betrokkenheid, het vieren van het leven in dat ene etmaal is zo bijzonder…”

Samenloop voor Hoop