Peter van Bergen - Leefbaar Dronten
Peter van Bergen - Leefbaar Dronten ©maartenheijenk.nl

Gemeente en OFW blij met uitkomsten enquête: „Fijne plek om te wonen”

Gemeente

DRONTEN - Voor de zesde keer heeft het onderzoeksbureau RIGO namens de gemeente Dronten en Oost Flevoland Woondiensten de leefbaarheid in de gemeente onderzocht. „De gemeente Dronten scoort gemiddeld een 7,7 als het gaat om de algemene tevredenheid over de leefbaarheid van de buurt: een fijne plek om te wonen”, aldus de gemeente in een persbericht.

Door eens in de twee jaar een onderzoek te laten uitvoeren, willen gemeente en OFW volgen hoe de leefbaarheid zich door de jaren heen ontwikkelt. „Als naar het gemiddelde wordt gekeken, dan waarderen de bewoners hun buurt met een 7,7. Dit gemiddelde cijfer is vergelijkbaar met het cijfer dat in 2016 gegeven werd (7,6)”, meldt de gemeente.

Spelen en groen

Zaken die hieraan bijdragen zijn bijvoorbeeld het aanbod en onderhoud van de speelvoorzieningen en de groenvoorzieningen. Uit het onderzoek blijkt dat vooral verkeersoverlast en de ontwikkeling van de buurt punten zijn die aandacht verdienen. „Positief is dat voor alle buurten geldt dat het merendeel van de bewoners graag oud wordt in de buurt waar ze nu wonen.”

Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten): „De komende tijd gaan we de wijken in en onderzoeken we wat er speelt in de buurt en wat er beter kan. Zo kunnen we in verbinding en in goede samenwerking aan de slag met de kansen en knelpunten.”

OFW-directeur Noek Pouw is blij om te zien dat de meeste Drontenaren tevreden zijn met hun woning en woonomgeving: „Maar er zijn ook thema’s en plekken die om onze aandacht vragen. We gaan nader onderzoeken wat er nodig is om dat te verbeteren en hoe we daaraan kunnen bijdragen.”

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 6 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 7 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 7 uur geleden