Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Dubbel en Dwars Dronten | Ballen

Gemeente

(door Hans Dorreboom)

De kogel is door de kerk. De gemeente is al vele jaren bezig om illegale tuinvergrotingen aan te pakken. Nu het project ‘landjepik’ zo’n beetje teneinde komt, gaat de gemeente een andere toon aanslaan.

Onder druk van de volledige gemeenteraad is wethouder Ton van Amerongen dan toch eindelijk door de bocht. Geen intimiderende brieven meer. Een speciale werkroep (?) gaat de brieven die de gemeente verstuurt herschrijven in heldere, begrijpelijke taal. En de wethouder verklaart letterlijk: „We willen eerst het gesprek aangaan en zien eventuele handhaving als laatste middel.” Daarnaast komt er een onafhankelijke mediator om inwoners bij te staan. En dat allemaal onder het motto ‘beter laat dan ooit’.

Maar zoals eerder opgemerkt, het project komt dit jaar ten einde. Inmiddels zijn een paar honderd inwoners van onze fijne gemeente de afgelopen jaren geconfronteerd met intimiderende brieven en botte gesprekken. Deze inwoners verdienen van de wethouder een excuusbrief voor de eerder falende communicatie. En er is nog een groot aantal inwoners die door fouten in de gemeentelijke administratie ten onrechte door een intimiderende brief op de kast zijn gejaagd.

Een wethouder met ballen stuurt deze inwoners als excuus een bos bloemen.

Dubbel en Dwars Dronten

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 15 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 15 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 15 uur geleden