Wethouder Peter van Bergen overhandigt Yvon Brus de cheque.
Wethouder Peter van Bergen overhandigt Yvon Brus de cheque. eigen foto Humanitas Ontmoeting

Beste Idee 5 | Smikkelaars gaan gezond eten samen met anderen

Algemeen

SWIFTERBANT - Humanitas wil inwoners gezond leren koken met verse ingrediënten tegen lage kosten. Coördinator Yvon Bus ontving een cheque ter waarde van 4.500 euro bij ‘Het Beste Idee van Dronten’. Het is een subsidie in het kader van de armoedebestrijding.

Humanitas diende het idee ‘De Gezellige Smikkelaars’ in, waarbij men in groepjes voor elkaar gaat koken. Het plan wordt ondersteund door jongeren van Become a Local Hero en de vrijwilligers van Humanitas Ontmoeting.

Om de beurt

„De Gezellige Smikkelaars vormen groepjes van vier. Om de beurt kookt iemand uit de kookgroep, de anderen eten dan bij de kok. De week erop is de volgende deelnemer aan de beurt”, aldus Humanitas.

De kookgroepjes worden bij de keuze van het gerecht, het doen van inkopen en het koken ondersteund door vrijwilligers. De bedoeling is om jongeren te motiveren zich actief in te zetten voor de samenleving door het doen van vrijwilligerswerk.

„Met deze activiteit trainen de vrijwilligers van Humanitas Ontmoeting de deelnemers om voor weinig geld regelmatig gezond te eten en ook om dit samen met anderen te doen. Het is daarbij juist de uitdaging om voor weinig geld lekker te eten”, meldt Humanitas.

Het Beste Idee van Dronten

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 12 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 12 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 13 uur geleden