Afbeelding
Bron: GGD Flevoland

Inwoners buitengebied Dronten testen meer dan dubbel zo vaak positief op corona

Algemeen

DRONTEN - Van de inwoners van het buitengebied van Dronten die zich lieten testen op corona tijdens de zes weken van grootschalig testen, was 3,0% positief. Dat percentage lag meer dan dubbel zo hoog als bij de rest van de gemeente Dronten. Daar testte 1,4% positief. Over de hele gemeente lag het percentage op anderhalf.

Dit blijkt uit het epidemiologisch onderzoek, dat door Suzan van Dijken van de GGD Flevoland is uitgevoerd. Dat gebeurde tijdens het massaal testen in de gemeente Dronten in februari en maart.

De helft van de geteste personen kwam uit de wijken Dronten-west (24%) en Dronten-zuid (26%). Vijf procent van de inwoners die zich lieten testen kwam uit het buitengebied van Dronten.

Geen conclusies

GGD Flevoland constateert dat geografisch het hoogste percentage positieve testen werd gevonden in dat buitengebied van Dronten. Van de ruim 900 tests uit het agrarisch gebied waren er ongeveer 27 positief.

De GGD verbindt er geen conclusies aan: „Het is onduidelijk of daar daadwerkelijk meer mensen met een positieve testuitslag zijn dan in andere wijken of dat een meer selecte groep zich liet testen.”