Burgemeester Jean Paul Gebben.
Burgemeester Jean Paul Gebben. ©maartenheijenk.nl

Gemeente komt terug op publicatie: Kleinschalige voortuinmarkten mogen

Algemeen

DRONTEN - „Voortuinmarkten mogen als kleinschalige particuliere initiatieven gewoon plaatsvinden op Koningsdag.” Dat schrijft de gemeente Dronten nadat er vandaag in Biddinghuizen en Dronten-noord enige commotie ontstond over een gemeentelijk verbod op groots georganiseerde vrijmarkten.

„Wie in de voortuin een kleedje wil neerleggen en er een klein vrijmarktje van wil maken is daar vrij in”, stelt burgemeester Gebben van gemeente Dronten, „Het bericht van maandagochtend dat er geen voortuinmarkten zouden mogen plaatsvinden had vooral betrekking op het organiseren van een vrijmarkt in de openbare ruimte en de oproep om daaraan deel te nemen.”

Evenementen

Volgens de nieuwe publicatie is er sprake van een evenement als een aanwijsbare organisator hiertoe oproept. De gemeente wijst er opnieuw op dat het organiseren van evenementen verboden is.

„Wij gaan het beetje plezier dat mensen kunnen organiseren op eigen terrein niet ontnemen.” aldus de burgemeester. De gemeente schrijft: „Wij wensen iedereen een fijne Koningsdag. In bescheiden kring en met alle creatieve toasten die mogelijk zijn.”