Penningmeester Frank Bes, horeca-exploitant Henk Slump en voorzitter Erik Broekhuis ondertekenen de overeenkomst.
Penningmeester Frank Bes, horeca-exploitant Henk Slump en voorzitter Erik Broekhuis ondertekenen de overeenkomst. ©maartenheijenk.nl

Horeca Swifterbant krijgt broer in Biddinghuizen: „Een soort Huijskamer 2.0”

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Henk Slump exploiteert vanaf september de horeca in het multifunctioneel gebouw in Biddinghuizen. Hij is ook eigenaar van eetcafé A.H. de Huijskamer in Swifterbant: „En wat ik hier wil, is een Huijskamer 2.0; een plek waar mensen zich thuis voelen.”

Slump ondertekende gisteren de overeenkomst met de stichting MFG 2. Hij maakte bij die gelegenheid de naam van de nieuwe horecagelegenheid in Biddinghuizen bekend: De Buurman.

De ondernemer vertelde dat hij een jaar of vier geleden werd benaderd door de stichting en dat zijn enthousiasme gaandeweg groeide. „Een vrouw uit Biddinghuizen zei mij op een gegeven moment: wij zijn niet jaloers op Swifterbant, helemaal niet. Behalve op De Huijskamer. Dat is mijn horecabedrijfje daar, een gelegenheid voor het dorp, met het dorp, voor jong en oud, zoals het hoort. Dat is wat ik hier ook wil: een plek waar mensen zich thuis voelen.”

De Meerpaal 

Voorzitter Erik Broekhuis van de stichting MFG 2 vertelde dat ook De Meerpaal in het begin betrokken was bij de gesprekken over de horeca: „Dat is uiteindelijk niet gelukt.” Hij is blij dat Slump er wel in stapte.

De ondernemer uit Bant in de Noordoostpolder is intensief betrokken geweest bij de inrichting van de horecaruimte: „Want ik heb gezegd: ik wil hier wel heen, maar de keuken die ik nodig heb overstijgt een frituurpan en een tosti-ijzer. Daarmee ga ik het niet redden.”

Er is naar hem geluisterd en hij denkt dat er inderdaad een bedrijf komt waar in Biddinghuizen behoefte aan is: „Met het terras erbij zijn alle ingrediënten daarvoor aanwezig.”

Hele zware maanden

Het duurt nog vier maanden voordat het MFG open gaat. „We zijn er nog niet”, benadrukte Erik Broekhuis gisteren, „We hebben nog een paar hele zware maanden te gaan. Vanaf september gaan de deuren open en dan weet ik zeker dat de reacties hier uit het dorp en daarbuiten overweldigend zijn.”

De voorzitter is blij met de tot nu toe behaalde resultaten, „Als stichting zijn wij trots dat we dit met vrijwilligers voor elkaar hebben gekregen. Ik weet het zeker: dit MFG gaat een bruisend hart voor ons dorp worden met een mooie toekomst voor iedereen.”

Dossier MFG Biddinghuizen

Zie het dossier ‘MFG Biddinghuizen’ van DeDrontenaar.nl.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 2 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 3 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 3 uur geleden