Wijkverpleegkundigen Coloriet Wijkzorg in de gemeente Dronten.
Wijkverpleegkundigen Coloriet Wijkzorg in de gemeente Dronten. eigen foto

Coloriet ziet dat inwoners wijkzorg uitstellen: „Goede zorg is belangrijk”

Algemeen

DRONTEN - Coloriet Wijkzorg ziet dat inwoners van de gemeente Dronten de aanvraag voor wijkzorg uitstellen. „De signalen die wij krijgen is dat mensen het spannend vinden om te starten met zorg in verband met het coronavirus. Terwijl wij veilig werken. Of men denkt dat onze zorgmomenten als bezoek tellen. Dat is niet zo”, aldus Wietske Janssen, hoofd Zorg en Welzijn.

Wietske Janssen vindt het belangrijk deze misverstanden weg te nemen. „Goede zorg is belangrijk en wij willen voorkomen dat mantelzorgers overbelast raken of dat ouderen vereenzamen.”

Voor de cliënten zijn de medewerkers van wijkzorg vaak de enigen die ze op een dag zien. Ze komen op bezoek bij alarmering of bieden dagelijkse zorg met persoonlijke verzorging en verpleging. Ook zijn er medewerkers die advies, informatie en voorlichting geven bij dementie.

Doorstroom na corona

„Wij dragen ook bij aan de doorstroming van Covid-19-patiënten vanuit het St Jansdal ziekenhuis”, benadrukt Coloriet Wijkzorg, „Wanneer zij stabiel zijn, kunnen zij eerder naar huis.” Zo komt er in het ziekenhuis meer ruimte voor patiënten die zwaardere zorg nodig hebben. 

De samenwerking tussen ziekenhuis, huisartsen en thuiszorg zorgt ervoor dat de patiënt thuis in de eigen omgeving kan herstellen en zelfstandig revalideren. „Wij hebben de eerste patiënten al verzorgd.”

Dagcentra

Naast zorg biedt Coloriet Wijkzorg ook dagbesteding voor mensen met geheugenproblematiek in de dagcentra in Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant. „Deze opvang is tijdens de coronacrisis steeds doorgegaan en is aangemerkt als noodzakelijke zorg.”