In het rood de opties van de gemeente, in het groen de suggestie van een aantal bewoners.
In het rood de opties van de gemeente, in het groen de suggestie van een aantal bewoners. Google Maps

Toegangsweg naar nieuwe wijk Flevomanege niet vanaf een rotonde bij Pimpernel

Algemeen

DRONTEN - Er is nog geen beslissing genomen over de toegangsweg of -wegen naar de nieuwe wijk op het huidige perceel van de Flevomanege. Veel omwonenden zien wel wat in een rotonde in De Zuid ter hoogte van de Pimpernel. De gemeente ziet dat helemaal niet zitten.

„De aanleg van een rotonde is niet aan de orde en is voor de verkeersafwikkeling van de locatie Flevomanege op De Zuid ook niet nodig”, schrijft de gemeente in antwoord op vragen van inwoners, „De verkeersafwikkeling van de wijk kan door middel van een T-splitsing op De Zuid plaatsvinden.”

In de ogen van de gemeente is de situatie bij de Pimpernel goed geregeld bij de reconstructie van De Zuid. Er is een zogenaamde ‘middenveleider’ aangelegd en hierdoor kunnen voetgangers en fietsers volgens de gemeente in twee etappes veilig oversteken.

Bij voorbaat afgewezen

Verschillende omwonenden vragen zich af waarom er met de reconstructie van De Zuid niet is gewacht tot er een beslissing is genomen over de toegang naar de Flevomanege-wijk. Zij ergeren zich eraan dat de rotonde kennelijk al bij voorbaat is afgewezen. 

De gemeente zegt in de beantwoording van hun vragen dat de plannen voor De Zuid los staan van de nieuwe wijk: „De Zuid maakt geen onderdeel uit van het ontwikkelgebied.”

Drie locaties

In de voorlopige plannen van de gemeente voor de wijk worden drie locaties aangegeven, waar mogelijk toegangswegen kunnen komen: de Concourslaan, tegenover de Majoraan en de huidige hoofdtoegang van de manege. Een beslissing over de uiteindelijke keuze wordt volgens de gemeente genomen in de ‘stedenbouwkundige verkenning’. 

Ondertussen hebben bewoners van de Concourslaan en de Majoraan nogal wat bezwaren geuit tegen een toegangsweg bij hen in de buurt.

.


Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 11 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 12 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 12 uur geleden