Afbeelding
eigen foto

Corona krijgt tulpenroute niet klein: „Bezoekersaantal bijna gelijk gebleven”

Algemeen

DRONTEN - Tulpenroute Flevoland vermoedt dat het bezoekersaantal dit jaar ongeveer gelijk was aan voorgaande jaren. Dat is opvallend, omdat de organisatie te maken had met coronamaatregelen en er daarom betaald moest worden voor de autoroute.

„Het was erg spannend om de ticketverkoop te starten, maar het is mij goed bevallen”, zegt secretaris Mariska van Diepenbeek van Tulpenroute Flevoland.

Meer informatie

Door gebruik van de app kregen bezoekers dit jaar meer informatie. „Door de tijdsloten konden we ook meer aandacht geven aan de bezoekers, omdat het wat rustiger was op de erven van bedrijven die meehielpen aan de Tulpenroute”, aldus de secretaris, „Dat viel goed in de smaak.”

Van de Flevolandse inwoners kwamen onverwachte reacties. „Een gezin dat nog maar acht weken in Dronten woonde, heeft alle drie de autoroutes gereden om het gebied beter te leren kennen. Dat is toch leuk?”

Later in bloei

Vanwege het koude voorjaar stonden de tulpen dit jaar later in bloei en daarom werd op het laatste moment de startdatum een week verschoven. „Liefhebbers konden langer van die prachtig gekleurde tulpen genieten, want ook de einddatum schoof op”, aldus de organiserende stichting.

Inmiddels worden de tulpen gekopt en denkt het stichtingsbestuur achter de schermen na over de volgende edities. Zo zijn er plannen voor meer wandelroutes, voor bustours en voor een verbinding met de Floriade in Almere.

Tulpenroute Flevoland