De camping van Roskam in Lelystad.
De camping van Roskam in Lelystad. Google Streetview

Ambitieuze nieuwe exploitant krijgt dorpscamping in Swifterbant dit jaar gratis

Swifterbant

SWIFTERBANT - De gemeente Dronten heeft in de persoon van Piet Roskam een nieuwe exploitant gevonden voor camping De Abelen in Swifterbant. Hij hoeft dit kalenderjaar geen huur te betalen en de gemeente is bereid om hem daarna bij wijze van uitzondering de grond in erfpacht te geven.

De vorige exploitanten van de dorscamping, Benno en Ilona Hakkenbroek, stopten er vorig jaar mee vanwege alle vernielingen. Sindsdien hebben zich 20 kandidaat-opvolgers bij de gemeente gemeld, waarvan er zes serieus waren.

Ongewenste activiteiten

De gemeente en Dorpsbelangen hebben nu voor Roskam gekozen en willen snel tot zaken komen: „Want zolang het terrein er onbeheerd en verlaten bij ligt biedt het gelegenheid voor ongewenste activiteiten als vandalisme. Groepen houden zich er geregeld op, wat niet bijdraagt aan een veilige leefomgeving.”

Roskam runt in Lelystad onder de naam ‘Buytenplaets Suydersee’ de voormalige stadscamping naast het zwembad. Hij wil dit concept ook in Swifterbant ontwikkelen.

Sociale functie

„Hij is een creatieve ondernemer met een aansprekende visie op de sociale functie van de camping”, schrijven B en W. Zij zijn blij dat Roskam de combinatie zoekt met het zwembad en dat hij de camping 12 maanden per jaar open wil houden

De ondernemer is van plan De Abelen te vernieuwen met alternatieve kampeervormen, zoals bijvoorbeeld pipowagens en boomhutten. De gemeente wil hem graag tegemoetkomen en noemt daarbij ‘de verwachte toegevoegde maatschappelijke waarde’ als argument.

Camping De Abelen