Verboden te zwemmen in de Havenkom.
Verboden te zwemmen in de Havenkom. ©maartenheijenk.nl - archieffoto

Joke Bos pleit voor zwemmen in Havenkom: „Gun onze jeugd dit onschuldige vermaak”

Algemeen

DRONTEN - Het zwemverbod voor de havenkom van Dronten leidde vorige jaar tot ophef. Met de zomermaanden in aankomst vraagt Joke Bos uit Dronten opnieuw aandacht voor het onderwerp: „Want de oplossing is zo eenvoudig: een ballenlijn. Voor mij onbegrijpelijk waarom de gemeente dit tegenhoudt.”

Geert Eggen, havenmeester van Watersportvereniging Dronten, waarschuwde vorig jaar voor de gevaren van zwemmende jongeren tussen de boten. De gemeente wees erop dat het altijd al verboden was om te zwemmen, maar voor de zekerheid werden er borden geplaatst. Verschillende bewoners van het Waterfront waren het daar niet mee eens.

Niets veranderd

Linda Michielsen was één van de bewoners die de zwemmende jeugd voor haar deur juist aangenaam vond. Samen met enkele buurtgenoten zocht zij contact met diverse fracties in de gemeenteraad. Bijna een jaar later stelt ze dat de situatie niet veranderd is en dat het misschien weer tijd wordt om in actie te komen.

Ondertussen heeft Joke Bos een brief gestuurd aan B en W en de gemeenteraad. „Het is puur een persoonlijke actie, maar ik hoop natuurlijk medestanders te vinden”, vertelt zij. Blom wijst op de oplossing, die vorig jaar ook al door Eggen is aangedragen: een ballenlijn in de hoek bij het politiebureau.

Ergernis

De inwoonster ergert zich eraan dat de jeugd wordt verwezen naar de stranden bij de Randmeren: „We hopen dit jaar weer op veel mooie zomerse dagen. Hoe fijn zou het zijn als de jeugd zich dan in de Havenkom weer zwemmend kan vermaken.”

Joke Bos vindt dat de jeugd het in deze coronatijd toch al zwaar heeft: „Geachte gemeentebestuurders, gun onze jeugd in mooie warme dagen dit onschuldige vermaak.”

Zwemmen in de havenkom