Dronterland Survivalrun kan ondanks alle moeite toch niet doorgaan

Sport

DRONTEN - De stichting Dronterland Survivalrun dacht alles voor elkaar te hebben om het evenement op zaterdag 3 en zondag 4 juli op een veilige manier te laten doorgaan. De tijd om vergunningen aan te vragen blijkt echter te kort te zijn. „De uitvoering is onhaalbaar geworden dit jaar”, treurt het bestuur.

In overleg met gemeente, provincie, waterschap, sportverenigingen en de agrarische hogeschool dacht de stichting een veilige survivalrun te hebben georganiseerd, verspreid over twee dagen. „Het heeft een grote inspanning gekost van de harde kern van onze stichting om dit voor elkaar te krijgen, maar het is ons gelukt”, juichte het bestuur.

Stap 4

Het sportweekeinde mag pas doorgaan bij stap 4 van het openingsplan van het kabinet. De verwachting is dat dit niet voor eind juni gebeurt. „Tot die tijd mogen er geen evenementen worden georganiseerd. Vergunningen hiertoe mogen niet worden aangevraagd of afgegeven.”

Omdat het minimaal zes weken duurt voordat vergunningen worden afgegeven, is het eerste weekeinde van juli niet haalbaar. Het bestuur bedankt iedereen die de afgelopen periode heeft meegewerkt: „Het heeft ons geholpen een prachtig product te maken dat helaas pas volgend jaar gaat worden gehouden.” 

De nieuwe datum is nu 12 juni 2022.