Nynke van der Pool opent een tattoo- en beautyshop aan het Meerpaalplein.
Nynke van der Pool opent een tattoo- en beautyshop aan het Meerpaalplein. eigen foto

Nynke opent tattooshop: „Dronten kan best wat lichaamsversiering gebruiken”

Algemeen

DRONTEN - NynyInk Tattoo & Beauty opent op 1 juli aan het Meerpaalplein. De zaak van Nynke van der Pool vestigt zich in de voormalige bloemenzaak op de hoek bij het gemeentehuis. „Dronten lijkt een hele geschikte plek”, zegt de ondernemer, „No offense, maar als je in Dronten rondloopt valt me op dat jullie best wat lichaamsversiering kunnen gebruiken.”

Nynke van der Pool heeft al een vestiging in Almere. „Er zit nog geen tattoeshop in het centrum”, zo motiveert ze haar keuze voor Dronten, „Bovendien hebben wij een heel nieuw concept met niet alleen tattoos, maar ook een beautyshop. Wij doen veel anti-aging, fillers, botox en dat soort dingen.”

Passie

Van der Pool is oorspronkelijk grafisch vormgever. Daarbij ontwierp ze regelmatig tatoeages: „En op een gegeven moment dacht ik: waarom zet ik die tattoos niet zelf? Ik werkte bij een reclamebureau en zat veertig uur achter een beeldscherm. Ik miste het contact met de mensen.”

Ze maakte de stap en sinds twee jaar is ze zelfstandig ondernemer: „En zelfs in coronatijd pakte dat heel goed uit. Zo goed dat we nu dus onze tweede vestiging openen.”

Sierlijke bewegingen

„Ik denk dat iedere tatoeëerder een eigen hand heeft”, vertelt Nynke van der Pool over haar stijl, „Mensen zeggen wel eens: die en die persoon heeft een nieuwe tattoo en het lijkt alsof die van jou is. Meestal klopt dat. Ik ben een vrouw, misschien heb ik daardoor wat sierlijker bewegingen. Mannen maken vaak toch wat grover werk.”

Ze voegt er meteen aan toe een allround artiest te zijn: „Ik doe echt alles. Die afwisseling vind ik leuk. De ene dag zit je volop in de kleurtjes, de andere dag is het zwart en grijs en vandaag was het bijvoorbeeld heel veel maori. Ik ben in onze shop de stabiele factor: je kunt altijd bij ons terecht, want als niemand anders het kan, kan ik het.”

In Dronten werkt ze samen met drie dames: „Dat zijn meiden die elk hun eigen vakkennis hebben.” Daaronder een specialist in waxen en een ander die zich heeft toegelegd op piercing. „Het plan is om een leerschool op te zetten, net zoals in Almere. Over drie jaar hoop ik dat ik mensen zover heb opgeleid dat het in Dronten lekker loopt. Dan ga ik naar een volgend filiaal.”

Ontspannen sfeer

Ze kijkt uit naar haar start aan het Meerpaalplein: „De sfeer in het centrum is supergezellig en ik denk dat wij daar iets aan kunnen toevoegen. Wij zijn geen hele heftige, enge zaak. Iedereen moet zich bij ons op zijn gemak voelen: een vrouw van 80 die voor haar lippenkleur komt net zo goed als een meisje van 17 die voor haar eyeliners komt.”

Die relaxte en rustige ambiance staat bij Nynke hoog in het vaandel: „Ook als je een tattoo laat zetten. Dat is niet niks, het doet pijn. Dan is het fijn als je in een ontspannen sfeer zit.”

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 9 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 9 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 10 uur geleden