Afbeelding
Aangeleverd

Een open haard maakt uw woning compleet

Partnerbijdrages

Wanneer u uw woning gaat verbouwen of een nieuwbouw woning laat bouwen dan zult u nadenken over veel verschillende aspecten. Van indeling tot kleur en materiaal en van type gevelstenen tot de gewenste keuken of kamer. Ook de (functionele) verwarming is een belangrijk punt om over na te denken. Kiest u voor een standaard CV-ketel of plaatst u een warmtepomp? En moet er in uw woning ook nog een open haard worden geplaatst? En gaat u dan voor een haard die bedoeld is voor sfeer of moet deze ook als warmtebron worden gebruikt.

Houdt rekening met een rookgasafvoerkanaal

Voordat u overgaat tot de aanschaf van een haard zijn er een aantal belangrijke aspecten om rekening mee te houden. Aspecten die wellicht een totaal ander licht op de zaak kunnen werpen. Denkt u bijvoorbeeld na over een houtkachel of gashaard dan is een rookgas afvoerkanaal noodzakelijk. Zonder een afvoerkanaal is het niet mogelijk om een gashaard of houtkachel in een woning te plaatsen. Het is dus van groot belang dat u rekening houdt met een dergelijke kostenpost als u kiest voor een houtkachel of gashaard. 

Heeft uw woning geen rookgasafvoerkanaal en is er geen mogelijkheid om deze realiseren? Ga dan voor een elektrische haard. Deze sfeervolle haard heeft geen uitstoot van rookgas en een afvoerkanaal is niet nodig. Alleen een stopcontact in de nabijheid van de haard is voldoende. Dit wordt ook wel plug-and-play genoemd.

Welke type haard is geschikt voor uw woning?

Op de vraag welk model haard geschikt is voor uw situatie is lastig antwoord te geven. Er zijn immers legio mogelijkheden. Om een begin te maken met het antwoord op deze vraag dan is het in ieder geval goed om te weten wat de technische vereisten moeten zijn (bijv. het vermogen). Welk type brandstof er mogelijk is. Beschikt uw woning over een rookgasafvoerkanaal. En niet onbelangrijk wat uw persoonlijke smaak is. Vindt u bijvoorbeeld een haard met twee zijden glas het mooist of spreekt een haard met glas aan 3 zijden u het meest aan. Allemaal vragen die de revue passeren om te komen tot de ideale open haard die technisch past en ook nog eens overeenkomt met uw wensen en voorkeuren.

Bent u erover uit dat u een open haard in u woning wilt plaatsen dan komt vanzelf de vraag naar voren welk type geschikt is voor uw situatie. Wilt u een hoek gashaard kopen of wilt een tv meubel met sfeerhaard kopen? Of gaat u voor een driezijdige inbouw houtkachel met liftdeur? Allemaal prachtige modellen die u zeker tegenkomt als u op zoek bent naar een open haard. Met het kiezen van de juiste haard verrijkt u uw interieur en kunt u weer jaren vooruit!

Afbeelding
Vanwege veiligheid éénrichtingsverkeer op De Zoom, Binnendoor en De Poort 22 uur geleden
Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 22 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 23 uur geleden