Afbeelding
provincie Flevoland

Ondanks corona in anderhalf jaar 890 extra banen in de gemeente Dronten

Algemeen

DRONTEN - Het aantal banen in de gemeente Dronten is in anderhalf jaar tijd (tot september 2020) met 890 toegenomen, waarvan 210 tijdens de eerste zes maanden van de coronapandemie. Dat meldt de provincie Flevoland in haar jaarlijkse werkgelegenheidsonderzoek.

In het onderzoek geldt gewoonlijk 1 april als peildatum. In 2020 is ook de informatie per 1 september vastgelegd. „Zo krijgen we een beter beeld van de impact van corona op de ontwikkeling van banen en vestigingen”, aldus de provincie.

Cultuur, sport en recreatie

In de sector cultuur, sport en recreatie is het aantal banen in Dronten in anderhalf jaar met 26% toegenomen. In de sector ‘verhuur van roerende goederen, overige zakelijke dienstverlening’ bedroeg de groei 19,5%. De grootste daling was in de gezondheidszorg (-6,3%) en de sector vervoer en opslag (-4,1%).

Er waren in de gemeente Dronten 960 nieuwe banen bij nieuw opgerichte vestigingen, 800 bij bestaande vestigingen en 230 bij binnengekomen vestigingen van buiten de provincie. Daar tegenover stonden 870 verloren banen bij opgeheven vestigingen en 230 bij vertrokken vestigingen.

Nieuwe vestigingen waren er vooral in de sectoren financiële instellingen, bouwbedrijven, de sector cultuur, sport en recreatie en bij horeca.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 8 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 8 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 9 uur geleden