Afbeelding
StockSnap

Gemeente Dronten is ‘koploper’ met 117% verhoging van trouwtarieven

Algemeen

DRONTEN - Het tarief voor een doordeweekse huwelijksceremonie in het gemeentehuis van Dronten is de afgelopen twee jaar meer dan verdubbeld. Daarmee is Dronten ‘koploper’ in de provincie. Over heel Flevoland stegen de tarieven voor het trouwen de afgelopen twee jaar met 17,2%.

Eén en ander blijkt uit een onderzoek van The Perfect Wedding. Zij hebben de tarieven voor gemeentelijke trouwceremonies met elkaar vergeleken. De duurste ceremonie van Flevoland is op zaterdag in Zeewolde (926 euro) en de goedkoopste is op een doordeweekse dag in Almere (264 euro).

Kostendekkend

In 2019 kostte trouwen in het gemeentehuis in Dronten nog 226 euro. Het gemeentebestuur was toen van mening dat het tarief kostendekkend moest worden. Ofwel: bruidsparen betalen alle kosten en de gemeenschap hoeft niet bij te lappen.

Op initiatief van GroenLinks stak de gemeenteraad toen een stokje voor het in één keer verhogen van de tarieven met meer dan 100%. „Dat is ongewenst en onredelijk”, vond die fractie. In plaats daarvan vond de verhoging stapsgewijs plaats: in 2020 ging het van 226 naar 360 euro en dit jaar van 360 naar 490 euro.

Gemeenteraad