Risico op drugscriminaliteit ’t grootst op drie bedrijventerreinen in Dronten

112

DRONTEN - Van de bedrijventerreinen in de gemeente Dronten is de risico op criminele activiteiten ’t grootst op Business Zone Delta, Houtwijk en Staalwijk. Op deze drie locaties richt zich daarom de strijd tegen drugscriminaliteit, zo hebben B en W besloten.

De politie en de gemeenten hebben voor alle 77 bedrijventerreinen in Flevoland een zogenaamde ‘risicomatrix’ ingevuld. Daarin wordt aangegeven of er vermoedens zijn van ondermijnende activiteiten en in welke mate dit voorkomt per bedrijventerrein. 

Op grond van deze analyse heeft de gemeente Dronten gekozen om zich te richten op het bedrijventerrein Business Zone Delta, Houtwijk en Staalwijk. B en W benadrukken dat het hier gaat om risico’s en niet over concrete signalen. 

Drugscriminaliteit

De aandacht voor de bedrijventerrein maakt onderdeel uit van een actieplan in Midden-Nederland om de drugscriminaliteit terug te dringen. Flevoland concentreert zich daarbij vooral op het buitengebied, de bedrijventerreinen en motorbendes.

„Het is een taak van ons als overheid om erop toe te zien dat hardwerkende ondernemers eerlijke kansen krijgen”, schrijven B en W over het project op de drie bedrijventerreinen, „Witwaspraktijken zorgen namelijk voor oneerlijke concurrentie. Het uitgangspunt is om te zorgen voor veilige, weerbare en aantrekkelijke bedrijventerreinen en bovendien een eerlijk ondernemersklimaat te creëren in de gemeente.”

Àlle bedrijventerreinen

B en W beseffen dat de focus op drie bedrijventerreinen ertoe kan leiden dat criminelen zich verplaatsen naar andere locaties in de gemeente: „Het is dan ook belangrijk het te zien als een start van de aanpak om grip te krijgen op àlle bedrijventerreinen.”

Ondermijning

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 7 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 8 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 8 uur geleden