SP-raadslid Frans Rietveld
SP-raadslid Frans Rietveld ©maartenheijenk.nl

SP over ‘Polen’ in woonwijken: „Die mensen leveren alleen maar problemen op”

Algemeen

DRONTEN - De SP in Dronten is fel tegen huisvesting van grote aantallen tijdelijke arbeidsmigranten in woonwijken. „Je krijgt geen contact met ze”, zegt gemeenteraadslid Frans Rietveld, „Die mensen leveren alleen maar problemen op.”

Het SP-raadslid deed zijn uitspraak bij de discussie over 300 ‘Polen’ op de locatie GroenRijk aan de Rietweg. Hij herhaalde het standpunt van zijn fractie dat arbeidsmigranten op industrieterreinen gehuisvest kunnen worden: „Dat is de meest logische oplossing, daar heb je de minste overlast.”

Visie

De gemeenteraad stelde vorig jaar een visie op huisvesting van arbeidsmigranten in Dronten vast. Daarin werd afgesproken dat ‘Polenhotels’ tot 300 (buiten de bebouwde kom) en 150 personen (in de dorpen) mogelijk moesten zijn. Ook de SP stemde vóór dat beleid.

Rietveld vindt het nu niet langer een oplossing om arbeidsmigranten in grote aantallen dichtbij een woonwijk te plaatsen: „Die mensen integreren nooit, zullen nooit de taal leren. Dat wordt gewoon een probleem in een woonwijk.”

Arbeidsmigranten

Rietweg

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 13 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 14 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 14 uur geleden