Energieweg en Spoordreef worden eerbetoon aan voormalige landdrost Otto

Gemeente

DRONTEN - Het eerste stuk van de weg vanaf het station langs het spoor naar het westen heet nu Energieweg. Deze gaat over in de Spoordreef. B en W hebben besloten de hele weg een nieuwe naam te geven: Ottodreef.

Op de hoek van de huidige Energieweg en het stationsplein (tegenover Leen Bakker) komen appartementen . B en W vinden het niet gepast om de toekomstige bewoners een straatnaam te geven, die verwijst naar het huidige industrieterrein.

De naam Energieweg geldt straks alleen nog voor het gedeelte op het bedrijventerrein. Tussen de rotondes De Noord en Muntmeesterdreef komt in de toekomst één vloeiende weg. Op advies van de straatnamencommissie krijgt deze de naam Ottodreef.

Landdrost

Otto verwijst naar de voormalige directeur van de Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders. Voordat Dronten gemeente werd, was Will Marie Otto (1919 - 2008) hier landdrost. Hij had in z’n eentje de bevoegdheden van zowel de burgemeester als de wethouders en de gemeenteraad.

Dronten kende voorheen het Ottoplein. Dit plein is verloren gegaan. Op dat moment kregen de nabestaanden van de landdrost een toezegging. In de buurt van het station zou de gemeente alsnog een straat of plein naar de oud-landdrost vernoemen. Die belofte wordt nu dus ingewilligd.

.


Landdrost Otto