Brand aan Handelsweg-zuid in Dronten vrijwel geblust

112

DRONTEN - Er woedde vanavond een uitslaande brand bij de voormalige Agrico aan de Handelsweg-zuid in Dronten. De melding kwam even na half tien bij de brandweer binnen. Op het moment van schrijven - tegen half twaalf - is het sein ā€˜brand meesterā€™ nog niet gegeven, maar lijkt dat niet lang meer te duren.

Toen de brandweer bij de grote loods arriveerde, was er al sprake van een uitslaande brand en werd er opgeschaald. Dit had ook te maken met de rookontwikkeling en de onduidelijkheid of er mensen in het pand aanwezig waren. Met het oog daarop werd de traumahelikopter opgeroepen. Deze werd afgezegd, toen duidelijk was dat er niemand binnen zat.

Hoogwerkers

Behalve de brandweer uit Dronten werden er blusploegen uit Swifterbant, Biddinghuizen en Urk ingeschakeld. Omdat er ook in het dak brand woedde, werden hoogwerkers uit Lelystad en Elburg ingezet.

Zowel de gemeente Dronten als de brandweer riepen via de social media op om vanwege de rookontwikkeling ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten. Dat gold met name voor Dronten, want de rook trok over het centrum richting Dronten-zuid. Via NL-Alert werden inwoners in een wijde regio eveneens opgeroepen de ramen en deuren te sluiten.


Foto: Marc Fokkert


Foto: Marc Fokkert


Foto: Marc Fokkert