Hoge drempel voor ouderen in Dronten om aan kunst en cultuur mee te doen

Cultuur

DRONTEN - Het project ‘pionieren in de kunst’ van de gemeente Dronten en De Meerpaal was één van de zeven genomineerden voor de ‘Lang Leve Kunstprijs’ van het Fonds voor Cultuurparticipatie. De prijs werd gisteren uitgereikt door juryvoorzitter Hedy d’Ancona en ging naar de gemeente Houten.

Tijdens de afsluitende prijsuitreiking werden Esther van Berkum en Margit Vos van De Meerpaal gëinterviewd door presentator Martine van Os, bekend van omroep Max en het tv-programma ‘We zijn er bijna’.

Harde werkers

„Je ziet hoe trots mensen zijn dat zij polderpioniers zijn en hebben bijgedragen aan de opbouw van Dronten”, vertelde Van Berkum (Welzijn) over de ouderen in Dronten. Margit Vos (Academie) omschreef die generatie als ‘harde werkers’: „Ze zijn altijd aan het werk geweest en zijn minder bezig met kunst en cultuur’. De drempel om aan het programma ‘pionieren in de kunst’ mee te doen, was daardoor volgens Vos hoog.

In een filmpje presenteerden de gemeente en De Meerpaal hun singer-songwriterproject, theaterbezoek met maatje en dansproject. Het was uiteindelijk dus niet voldoende voor de hoofdprijs.

Slotmanifestatie

Het interview met Esther van Berkum en Margit Vos begint bij 1 uur, 10 minuten en 48 seconden.


Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 9 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 10 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 10 uur geleden