De oogst aan de Oeverloper.
De oogst aan de Oeverloper. gemeente Dronten

Studenten leveren vanmiddag behoorlijk wat verkeersborden in

Algemeen

DRONTEN - Een flinke oogst vanmiddag bij de tweede inleverdag voor verkeersborden. Studenten leverden zo’n 40 verkeersborden en 15 straatnaamborden in plus twee zogenaamde BB22-palen: gele palen die doorgaans middenop verkeersheuvels staan. De meeste spijtoptanten meldden zich aan De Oeverloper in Dronten-noord.

Studenten kregen deze en vorige week van de gemeente Dronten eenmalig de gelegenheid om gestolen gemeente-eigendommen zonder represailles in te leveren. Vorige week leverde dat slechts vier borden op, deze keer was de opbrengst dus flink hoger.

52.000 euro

De gemeente Dronten heeft in totaal 5.848 verkeersborden en 2.417 straatnaamborden. Jaarlijks kost het onderhoud van borden, bewegwijzering en wegmarkeringen 52.000 euro. Een deel van de kosten heeft te maken met studenten, die borden gebruiken als muurdecoraties in studentenhuizen.

Voor die studenten had de gemeente samen met studentenvereniging USRA en Aeres Hogeschool Dronten een soort kinderpardon ingesteld. Ze werden gedurende twee middagen in de gelegenheid gesteld om de borden in te leveren. Dat kon op vier locaties in Dronten.

Vandaag was de laatste inleverdag. Worden er nu nog borden aangetroffen in studentenhuizen, dan wil de gemeente er serieus werk van maken. Dat leidt dan mogelijk tot een strafblad voor de daders.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 2 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 3 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 3 uur geleden