Wethouder Peter van Bergen - Leefbaar Dronten
Wethouder Peter van Bergen - Leefbaar Dronten ©maartenheijenk.nl

In Dronten nauwelijks extra mensen in de bijstand door corona: „Een klein golfje”

Gemeente

DRONTEN - Het aantal mensen in de bijstand is in Dronten het afgelopen kalenderjaar, ondanks corona, stabiel gebleven. Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) verwacht hetzelfde voor 2021.

Suzanne Stoop (PvdA) vindt het mooi nieuws dat er weinig instroom is in de bijstand: „Maar als je je baan verliest, kom je niet meteen in de bijstand.” Zij vraagt zich daarom af wat de gevolgen van corona over de langere termijn zijn: „Wat kunnen we verwachten over één of twee jaar?”

Voorkomen

Wethouder Van Bergen antwoordt dat Dronten er goed voor staat. In andere gemeenten is volgens hem een grote toename van het aantal bijstandsuitkeringen. Hij vertelt dat Dronten in voortdurend overleg is met het UWV: „Want we proberen te voorkomen dat mensen in de bijstand terechtkomen.”

De prognose van de wethouder is: „Er zit klein golfje aan te komen.” Hij constateert echter ook dat het aantal vacatures behoorlijk toeneemt. En dus voorspelt hij geen enorme toestroom naar de bijstand: „Ik vraag me zelfs af of we dat gaan merken.”

Afbeelding
Gratis gids van bijenhoudersvereniging met tips voor bijenvriendelijke tuin 22 uur geleden
Eén-op-één gesprekken.
Alleen selecte groep inwoners krijgt alsnog één-op-één gesprek over deal De Regt de regt 22 uur geleden
Bewoners gaven hun mening over de nieuwe appartementen.
OFW en aannemer sluiten samen met huurders de bouw van MFC Swifterbant af 23 uur geleden