Barry Hoogezand - VVD
Barry Hoogezand - VVD ©maartenheijenk.nl

Zijn er in Dronten door corona wel of niet mensen ‘door het ijs gezakt’?

Algemeen


DRONTEN - „Er is niemand door het ijs gezakt”, beweerde VVD-raadslid Barry Hoogezand met enige stelligheid. Hij doelde op de financiële gevolgen van corona voor Drontenaren. Het kwam hem op de hoon van ‘links’ te staan.

Hoogezand bagatelliseerde de gevolgen van corona niet. Hij wees erop dat ook fractiegenoten de heftige gevolgen van corona hebben ondervonden, zowel privé als zakelijk. 

Woensdag stonden echter de financiën op de agenda. „En op dat terrein constateren wij dat dat niemand in Dronten tussen wal en schip raakt”, aldus de VVD’er.

Geen realiteitszin

Bij Suzanne Stoop (PvdA) kwam de stoom uit de oren: „U ráákt mij met zo’n opmerking. Dit toont aan dat de VVD echt geen realiteitszin heeft. Want er zijn heel veel mensen tussen wal en schip geraakt. Ze wees op de wachttijden voor een huurwoning, die zijn gestegen naar 3,5 jaar. ,,Wij staan hier lijnrecht tegenover elkaar.”

Ook SP’er Peter Duvekot meent dat er het afgelopen jaar juist veel mensen door het ijs zijn gezakt. Paul Vermast van GroenLinks vermoedt dat, als er in 2020 geen slachtoffers waren in materiële zin, er het komende jaar wel inwoners de dupe worden van corona.

Spaarpot

Foeke Bongers van Leefbaar Dronten stelde voor om in ieder geval een grotere gemeentelijke spaarpot aan te leggen. Hij vreest dat corona de komende jaren nog doorwerkt: „Kijk maar eens naar alle leerachterstanden.”