Magdeleen Sturm overhandigt de cheque aan Siebe Haagsma.
Magdeleen Sturm overhandigt de cheque aan Siebe Haagsma. Fotografie Bertrik Hakvoort

Siebe Haagsma uit Dronten geeft als ‘lokale held’ 2.500 euro aan goede doelen

Algemeen

DRONTEN - Siebe Haagsma werd gisteren in het zonnetje gezet voor zijn inzet als vrijwilliger. De stichting Ars Donadi overhandigde hem een cheque van 2.500 euro. Haagsma mag dit besteden aan goede doelen. Hij schenkt het aan organisaties op het gebied van bipolaire stoornis en bloed- en lymfeklierkanker.

Ars Donandi zorgt er al 25 jaar voor dat geld vanuit fondsen terecht komt bij lokale en landelijke goede doelen. Om dit jubileum te vieren, reikt de stichting deze maand in iedere provincie een cheque uit.

Onvermoeibaar

In Flevoland ging die donatie naar Siebe Haagsma. „Hij zet zich al vele jaren onvermoeibaar in voor verschillende goede doelen, waaronder de Protestantse Gemeente Dronten, YMCA, FCJF en de EHBO”, aldus Ars Donandi.

„Daarnaast is hij nauw betrokken bij de Vereniging PlusMinus, die zich inzet voor mensen met een bipolaire stoornis. Doordat hij zelf deze aandoening kreeg werd zijn leven op zijn kop gezet. Door hard te werken kon hij toch opnieuw betekenis geven aan zijn leven en werd hij ook een voorbeeld voor anderen.”

Overhandiging

Ars Donandi-bestuurslid Magdeleen Sturm bracht gisteren een bezoek aan Dronten om de cheque te overhandigen. Haagsma vertelde het bedrag te schenken aan PlusMinus en aan Hematon, de patiëntenorganisatie voor mensen met bloed- en lymfeklierkanker.

„Ik heb deze organisaties met zorg uitgekozen en voel mij bevoorrecht dat ik hen mag ondersteunen”, aldus de Drontenaar.

Informatie

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 3 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 4 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 4 uur geleden