Afbeelding
Denis Moreau

B en W zien wekelijks inzamelen GFT in zomer niet zitten: Kost 180.000 euro

Gemeente

DRONTEN - Veel inwoners hebben vorig jaar via een gemeentelijke enquête gevraagd om de GFT-container vaker te legen, vooral in de zomer. B en W zien dat helemaal niet zitten, zo laten ze de gemeenteraad weten.

GFT wordt nu eens in de twee weken opgehaald. Het gemeentebestuur heeft gekeken naar de mogelijkheden van wekelijks inzamelen in de zomer en het najaar, onder andere vanwege stankoverlast van GFT-containers.

Om dit gedurende vijf maanden te doen kost volgens het college 60.000 extra. De werkelijke kosten zijn volgens B en W echter drie keer zo hoog: „Door stilstand van personeel en voertuigen in de andere zeven maanden van het jaar.”

Aanbod is beperkt

Verder is het aanbod van tuinafval in de zomerperiode volgens het gemeentebestuur beperkt: „Waardoor ook het verwachte milieu-rendement klein is.” Al met al stelt het college voor het te laten zoals het is.

De gemeente geeft wel een andere optie aan voor stinkende GFT-containers, namelijk het laten wassen van de containers door commerciële bedrijven: „De kosten bedragen tussen de 5 à 10 euro per maand per container.”