Tien routes voor wielrenners door Flevoland: „Ontdek de mooiste weggetjes”

Sport

DRONTEN - „Je start in een weelderig naaldbos en dokkert kilometerslang over een fraaie klinkerweg. Ben je op de Veluwe beland? Nee! Het Roggebotbos is aangelegd op een voormalige zandbank, die overigens gevreesd was onder zeevaarders.”

Speciaal voor de racefietsliefhebber hebben Sportservice en Visit Flevoland tien polderroutes samengesteld: „Ruimte, rust, vrijheid en verrassend veel (nieuwe) natuur; fietsen in Flevoland is duidelijk anders. Zo ontdek je de mooiste weggetjes en verstopte paden in onze mooie provincie.”

„Waar anders kun je eilandhoppen in de polder of twintig kilometer aan een stuk met rugwind knallen over de voormalige zeebodem?”, vervolgen de provinciale sport- en toeristische organisaties, „Fietsroutes zijn er al genoeg, maar zelden is er een specifiek gericht op wielrenners.”

Roggebotsbos

Eén van de tien routes begint en eindigt dus in het Roggebotbos bij Het Grote Kabouterbos in Dronten. Het is een fietstocht over 86 kilometer.
„Na de lus door het bos draai je de dijk op om kilometerslang over een fietspad langs het water van het Ketelmeer en Vossemeer te scheren. Aan de overkant zie je de Noordoostpolder.”

„Vlakbij de Ketelbrug, de hoogste ‘col’ van Flevoland, draai je linksaf de polders in. Verwacht geen kaarsrechte wegen, want je kronkelt over een beschut fietspad door het Rivierduingebied.” Na een uitstapje in de omgeving van Lelystad keert de route terug in Dronten en bij het terras van Het Grote Kabouterbos.: „Tip: de pannenkoeken smaken er heerlijk.”

Racefietsroutes

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 1 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 2 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 2 uur geleden