Sameena loopt vrijdag langs IJsselmeerdijk in strijd tegen gedwongen prostitutie

Sport

SWIFTERBANT - Sameena van der Mijden is ultraloopster. Met een tiendaagse tocht van duizend kilometer door Nederland vraagt zij aandacht voor gedwongen prostitutie en mensenhandel. Vrijdagochtend (18 juni) loopt ze samen met loopmaatje Gerben Oevermars door de gemeente Dronten: vanaf Lelystad via de IJsselmeerdijk naar de Ketelbrug.

Sameena weet uit eigen ervaring hoe het is om te werken in de gedwongen prostitutie. Ruim twee jaar lang werd ze door een loverboy seksueel uitgebuit en gedwongen tot seks met ‘klanten’.

Ultralopen

Nadat ze los kwam begon ze, op het dieptepunt van haar leven, met hardlopen. Inmiddels is ze Nederlands kampioen 100 kilometer hardlopen voor vrouwen, een prestatie waar ze hard voor heeft gewerkt: „Ik kon nog geen 100 meter volhouden en had een hele slechte conditie, maar ik hield vol en ging elke dag weer.”

Het geld dat Sameena met de sponsoractie bij elkaar loopt, is voor het THDV-project Scharlaken Koord: „THDV biedt steun aan vrouwen die willen uitstappen. Ik gun iedereen die daar niet vrijwillig zit, de kans op een leven in vrijheid.”

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 5 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 6 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 6 uur geleden