Afbeelding
PublicDomainPictures

Eerst smogalarm van RIVM, daarna code geel van KNMI met onweer

Algemeen

DRONTEN - Het RIVM heeft voor vandaag en morgen (woensdag en donderdag) een smogalarm voor het hele land doen uitgaan. Het KNMI waarschuwt voor de nacht van donderdag op vrijdag voor code geel in Flevoland met onweer.

Het RIVM schrijft op haar website dat er vandaag en morgen in heel Nederland kans is op smog door ozon: „Naar verwachting is de luchtkwaliteit in de middag en avond ‘slecht’.”

Binnen blijven

„Het RIVM adviseert mensen die gevoelig zijn voor smog om binnen te blijven en om zware lichamelijke inspanning te beperken. Dit advies geldt voornamelijk in de namiddag en vroege avond, omdat de lucht dan het meest verontreinigd is. In de ochtend is de luchtkwaliteit waarschijnlijk beter.”

„Vanwege de verwachte westenwind en de kans op onweersbuien op donderdag avond zijn de ozonconcentraties vanaf vrijdag naar verwachting lager, en wordt de luchtkwaliteit beter. Het is echter nog onzeker hoe het weer zich donderdag ontwikkelt.”

Code geel

Het KNMI spreekt over vrijdag van middernacht tot vijf uur over code geel: „Onweersbuien, mogelijk met zware windstoten, hagel en lokaal veel neerslag.”

„Kans op blikseminslag, hagel, windstoten en veel neerslag in korte tijd. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden. Mijd open water en open gebied, schuil niet onder bomen. Volg weerberichten en waarschuwingen.”

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 21 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 21 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 22 uur geleden