Renovatie Rietweg is niet zo simpel: „In Lelystad gaat het om een kilometertje”

Gemeente

DRONTEN - Jan Ammerlaan (Leefbaar Dronten) en Lazise Hillebregt (D66) denken dat het voordeliger was geweest als de gemeente Dronten de renovatie van de Rietweg samen met buurgemeente Lelystad had aangepakt. Wethouder Roelof Siepel zegt dat het niet zo simpel ligt.

De Rietweg verzakt en is in de gemeente Lelystad recentelijk opgeknapt. In Dronten gebeurt dat pas volgend jaar. „De gemeente Dronten had meer tijd nodig om het voor te breiden en om kredieten beschikbaar te stellen”, reageert Siepel.

Een groot verschil is volgens de wethouder dat Dronten 13 kilometer Rietweg heeft: „En in Lelystad gaat het om een kilometertje.” Als Dronten het dit jaar had aangepakt, was dat middenin het agrarische seizoen gebeurd. Volgend jaar kan het worden afgestemd met de agrarische werkzaamheden: „Dan geeft het de minste overlast.”

Samenwerking

Hillebregt en Ammerlaan waren niet overtuigd. „Als je het samen aanbesteedt, zal dat heus wat schelen, ook al is het maar één kilometer”, dacht de D66’er. „Samenwerking levert in principe altijd geld op”, vond het Leefbaar-raadslid.

Albert Bleijenberg van GroenLinks kwam op voor de gemeente Dronten. Hij wees erop dat er ook wegen zijn die in Dronten juist beter zijn dan in Lelystad. Daarbij noemde hij de Wisentweg, die volgens hem op het grondgebied van Lelystad verandert in een ‘geitenpaadje’.