De Noord in Dronten.
De Noord in Dronten. ©maartenheijenk.nl - archieffoto

Klachten over geur en geluid van bedrijven De Noord: „Last van irritant geluid”

Algemeen

DRONTEN - Er zijn vorig jaar bij de omgevingsdienst 45 klachten vanuit de gemeente Dronten binnengekomen over geur en 31 over geluid. „De ervaren overlast (zowel geur als geluid) bevindt zich voornamelijk op bedrijventerrein De Noord in Dronten”, schrijft de omgevingsdienst.

Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV) verricht een aantal taken voor de gemeente op het gebied van vergunningen, toezicht en handhaving. Zij behandelen onder andere de klachten over geluid. Deze gingen het afgelopen jaar nauwelijks over muziek, meldt de omgevingsdienst in haar jaarrapportage. De reden: de horeca was een groot deel van 2020 gesloten en evenementen waren verboden.

Irritant geluid

In plaats daarvan hadden de meeste geluidklachten betrekking op koelinstallaties of afzuiginstallaties van bedrijven. „Het komt vaak voor dat omwonenden last hebben van een irritant geluid terwijl het bedrijf wel voldoet aan de geluidnorm”, aldus OFGV.

B en W constateren naar aanleiding van de rapportage dat het aantal klachten in Dronten afnam, maar dat het aantal geconstateerde overtredingen in Dronten circa 5% hoger lag dan in het overige werkgebied van OFGV. De omgevingsdienst gaat onderzoeken wat de mogelijke oorzaken daarvan zijn.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 11 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 11 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 11 uur geleden