Kermis, dorpsmaaltijd, feestavond en religieuze bijeenkomst in Biddinghuizen

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Het Opdreef Festival in Biddinghuizen gaat door. Het bestuur van evenementenstichting De IJsvogel heeft besloten dat het festival gehouden wordt van in het eerste weekeinde van oktober. ā€žWe werken hard aan het programmaā€, vertelt Dennis van der Jagt.

Het is in ieder geval zeker dat er vanaf woensdag 29 september een kermis is. Verder komt er een feesttent, waarin op zaterdag een dorpsmaaltijd en een feestavond wordt gehouden. Ook is er op zondag een interreligieuze bijeenkomst. ā€žEn daarnaast zijn we met heel veel bezig, maar dat is allemaal nog niet definitiefā€, aldus Van der Jagt.

Het Opdreef Festival wordt gewoonlijk voor de zomervakantie gehouden en kende de laatste keer ook een sleepbotenfestival (zie video). Vorig jaar kon het door corona niet doorgaan. Toen recentelijk bekend werd dat de coronamaatregelen versoepeld zouden worden, besloot De IJsvogel zich te richten op oktober. Deze week werd de knoop definitief doorgehakt. ā€žMaar we richten ons deze keer wel puur en alleen op het weekeindeā€, legt Dennis van der Jagt uit.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 21 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 21 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 22 uur geleden