Een vorige afsluiting van de Kampersluis.
Een vorige afsluiting van de Kampersluis. ©maartenheijenk.nl

Vooral overdag afsluitingen Kamper- en Ketelsluis; Ketelsluis één hele week dicht

Algemeen

KETELHAVEN - De Kamper- en Ketelsluis bij Ketelhaven worden onder handen genomen in het kader van het groot onderhoud door de provincie Flevoland. De Ketelsluis wordt van maandag 1 tot en met vrijdag 5 november volledig afgesloten voor het wegverkeer, met uitzondering van wandelaars en fietsers. Voor het overige zijn er bij beide sluizen alleen afsluitingen overdag.

Tot voor kort hadden de provinciale bruggen en sluizen allemaal verschillende bedienings- en besturingssystemen. Dat wordt allemaal universeel. In het kader daarvan worden de Kamper- en Ketelsluis aangepakt.

De Kampersluis wordt gerenoveerd in de periode van 13 september tot 15 november. De Ketelsluis volgt tussen 1 november en 20 december. Deze sluis is tijdens die hele periode gesloten voor het scheepvaartverkeer. Bij de Ketelsluis worden de zogenaamde rijijzers in de weg vervangen. Hierdoor moet de weg een hele week worden afgesloten.

Rendierweg

Tijdens de wegafsluitingen wordt het verkeer omgeleid via de Ketelweg, Hanzeweg en Colijnweg. Omwonenden vroegen vanavond tijdens een digitale bijeenkomst waarom de Rendierweg niet wordt gebruikt. Het antwoord was dat de gemeente dit onwenselijk vindt. Tijdens de afsluitingen mag de Rendierweg alleen worden gebruikt door aanwonenden. Bewoners vragen ook extra aandacht voor het vrachtverkeer van Komeco BV.

Wegafsluitingen

Kampersluis

  • Ma. 13  t/m vr. 17 sep: dagelijks gestremd van 8 - 16 uur.
  • Ma. 18 t/m. vr. 22 okt: dagelijks gestremd van 8 - 16 uur.
  • Do. 28 okt: gestremd van 8 - 16 uur.
  • Vr. 29 okt: gestremd van 8 - 16 uur.

Ketelsluis

  • Ma. 1 t/m vr. 5 nov.: volledig gestremd.
  • Ma. 8  t/m vr. 12 nov.: dagelijks gestremd van 8 - 16 uur.
  • Ma. 6 t/m vr. 10 dec.: dagelijks gestremd van 8 - 16 uur.
  • Ma. 13 t/m vr. 17 dec.: dagelijks gestremd van 8 - 16 uur.