De huidige sticker
De huidige sticker ©maartenheijenk.nl

Op laatste moment actie tegen ja-jasticker: „In Dronten ruim 62 folderbezorgers”

Algemeen

DRONTEN - Folderbezorger Spotta komt op het allerlaatste moment in actie tegen invoering van de ja-jasticker in de gemeente Dronten. De komende week neemt de gemeenteraad een beslissing, donderdag stuurde Spotta een brief aan de raad: „In Dronten alleen al bieden wij voor ruim 62 bezorgers een belangrijke bijverdienste of zelfs inkomen”, aldus het bedrijf.

Op initiatief van Danieke van Baal (GroenLinks) praat de gemeenteraad al geruime tijd over een regeling, waarbij inwoners alleen folders krijgen als ze daar nadrukkelijk om vragen. Het lijkt erop dat er donderdag een ruime meerderheid in de raad vóór de ja-jasticker gaat stemmen.

Impuls

Volgens Spotta zijn de folders niet alleen belangrijk voor de bezorgers, maar ook voor ondernemers en franchisenemers in Dronten: „Zij bereiken meer dan 76% van de inwoners met hun informatie over aanbiedingen, evenementen en diensten. Informatie die de ondernemers helpt een impuls te geven aan hun omzet en meer bezoekers aan de winkelstraat.”

De folderaar stelt dat het volgen van de aanbiedingen een huishouden zomaar 30 tot 40 euro per week scheelt. Het bedrijf wijst erop dat 97% van de Drontenaren de reclamefolders na gebruik netjes in de papierbak gooit. 

Andere manieren

Spotta voorspelt dat bedrijven andere manieren gaan zoeken om hun boodschap toch door de brievenbus te krijgen: „De papierdruk neemt dan ook niet persé af.” 

De invoering van de sticker noemen ze ‘het kind met het badwater weggooien’. In plaats daarvan ziet het bedrijf meer heil in een goed gesprek met de gemeente.